Qui som y què oferim?

Qui som?

Kaleidoscopio és una associació cultural de convivència familiar fundada el 2006 al Baix Llobregat com a espai familiar d’acompanyament pedagògic.

Els pares i les mares són els principals responsables d’acompanyar el desenvolupament i creixement dels seus fills. La proposta pedagògica s’ofereix com un marc coincident , escollit per afinitat per la família, que pot afavorir i enriquir aquest acompanyament a la criança. Aquest acompanyament cultiva l’ interacció amb el grup, amb la comunitat, amb la natura, i en un altre entorn.

Què oferim?

  • espais de trobada per a infants a partir dels 3 anys i

  • assessorament i suport als pares i als adults que acompanyen l’aprenentatge dels nens.

Els infants són acollits, respectats, acompanyats i considerats en tots els seus aspectes partint del seu context familiar i sociocultural. Incloure la diversitat suposa reconèixer que tots som diferents, que els marcs de referència personals, familiars i culturals són inherents al nostre desenvolupament i que són part de la nostra aportació personal dintre del grup i del marc social.

Els adults acompanyants establim una comunicació amb l’ infant dins d’un marc i un ambient que ofereix confiança, claredat, seguretat, escolta, respecte i els límits necessaris perquè els infants puguin  expressar-se i moure’s seguint el seu propi impuls. Acompanyem  els infants en el seu procés constant d’autoregulació tot respectant les seves necessitats íntimes i els seus interessos i cuidant, alhora,  el seu ritme de desenvolupament singular i propi, en relació amb la descoberta i els aprenentatges. També afavorim que els infants tinguin experiències afectives que contribueixin a la consolidació d’una bona visió de si mateixos; on es sentin reconeguts i valorats pel que són, per com estan i pel que saben en cada moment. Facilitem que els nens contactin i desenvolupin la capacitat de conèixer-se i canviar; la capacitat de sostenir la seva individualitat i al mateix temps participar del diàleg amb el grup i amb l’entorn.

Els espais i materials permeten dur a terme accions en solitari o en grup partint d’una interacció autònoma gestionada per la pròpia voluntat. Espais relaxants amb material a l’abast disposats a afavorir les trobades entre infants, les relacions i el compartir, on es troba la oportunitat d’estar en contacte amb diferents sabers i llenguatges. Facilitem que es mantingui un ambient on es reconeguin i es respectin les normes establertes que fan possible la convivència, i que fan que les experiències dels infants es desenvolupin dins d’un marc de seguretat i respecte amb els iguals i els adults, amb cura pels espais comuns i els materials.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s